Comic-con 2016

Het grootste stripfestival ter wereld: Comic-Con in San Diego. Een vettere ervaring dan op zo’n internationale conferentie rondlopen is er bijna niet, toch? Wat wel een puntje van aandacht is: goede sneakers! Ze zijn er in veel varianten, bezoek eens de website van Nieuwe sneakers. Met blaren op de voeten thuiskomen ten gevolge van vertrapte schoenen is niet voor herhaling vatbaar. Omdat deze Nike Air Max in zoveel verschillende kleuren en patronen verschijnen, is er bij elk kostuum wel een passend paar.

Afgelopen juli, het weekend van de 23ste was het weer zover: zo’n 300.000 stripliefhebbers waren present in San Diego. De gigantische conferentiehal was tot de nok gevuld met stripfiguren en helden, sommige zo goed verkleed alsof zij zowaar tot leven waren gekomen. Voor ons is het ontzettend leuk om te zien hoe Comic-Con de afgelopen jaren, of beter gezegd; decennia, is uitgegroeid van een ietwat louche stripfestivalletje tot ontmoetingsplaats voor liefhebbers van over de hele wereld. We kunnen stellen dat er een explosieve groei plaatsvindt in het superheldengenre, zowel in boeken als films, series, games en ga zo maar door. Wanneer je nu inlogt op Netflix is het uiteenlopende aanbod van (nieuwe) superhelden series onmisbaar. Persoonlijk behoort Marvel’s Jessica Jones tot een van onze favorieten. De spin-off Luke Cage is ook zeker noemenswaardig. Niet alleen de generatie die er mee is opgegroeid kan zijn hart hierin kwijt, ook voor de nieuwe generaties is dit leuk.

Ook dit jaar is het weer zover, Comic-Con 2017 is getting closer and closer… Wie we hier zoal zullen zien blijft nog mysterieus. Toch weten we zeker dat we weer kunnen rekenen op de klassieke helden als Superman, Batman, Spiderman, Iron Man en Wonder Woman. De stripwereld zal altijd blijven voortleven!

Kijk ook naar dit filmpje waarin Adam Savage incognito rondloopt op Comic-Con:

Add a Comment